Tomt

I tsdags åkte alla till katthemmet. Idag är det öppet för allmänheten och det är nästan säkert att Ilhan och Pelle kommer att bli bokade. Vi får hoppas att Corale blir det snart också! Hon är ju så fin och trevlig!! Jag ville verligen inte att hon skulle åka och bo på katthemmet, förmig kunde hon bo kvar hos mig, då hon är så go! Men, men. Hon går säkert fortare om hon är på katthemmet.

Hihi, när vi kom dit och jag släpte ut dem i sin bur såg Corale Ca'Bianca på andra sidan plexiglaset och blev helt tokig :-P Så Marja var tvungen att sätta upp ett lakarn så att hon inte såg henne.

tre katter kvar

Visst är det lite tomt hemma med "bara" tre katter, men det finns flera fördelar också! Den allra bästa måste nog vara att både Pelle och Ilhan har blivit mindre blyga, och vågar stanna kvar när man sträcker sig för att klappa dem! De verkar ha fått mycket mer självförtroende nu när de har mindre konkurrens... Det känns jättekul! Vi önskar att Kajsa lägger märke till det, och blir säker på att hon ska ha hem båda :-)
Andra fördelar är ju att det går mindre mat, mindre att mocka i lådan, mindre hår och mindre stök.

Marja ringde igår och sa att Corale måste åka till katthemmet snart, för de har lediga burar :-( Jag vill verkligen inte att hon ska behöva va i en bur. Hon är ju så himla gullig! Men å andra sidan kommer hon säkert att få åka hem mycket tidigare om hon är på katthemmet. Det är mycket större och snabbare omsättning där än från akuthemmen. Hon ska ju kastreras också, så jag tror att hon kommer stanna hos mig tills alla ungar åkt hem. Om det inte blir så att Kajsa tackar nej: då kanske alla tre får åka till katthemmet :-(

Det jag personligen tycker verkar lite konstigt är en artikel från Expressen som jag läste på kattehemmets hemsida. Där står det att de måste tacka nej till 30 katter om dagen: hur kan det då vara lediga burar när jag erbjuder mig att ha kvar dem hos mig?

Farväl Casal

Det var vemodigt att lämna ifrån sig tuut-tuut i lördags! Han har vart min favorit bland fosterkatterna (om man får säga så). Allt gick så fort att jag inte hann får några tårar... Ewa ringde och sa att hon var framme om några minuter. Då hade jag inte förberett någonting, för jag trodde hon skulle ha med sig en iordningjord bur... Men det hon sa när hon ringde var att jag skulle packa in honom, vilket betydde att jag skulle ge henne honom i en bur. Jag tog den bur de kom i och bäddade med en tröjja jag ändå skulle slänga och dn lilla handduk Katarina hade tagit med sig.

Jag höll honom och gosade hejdå, men det kändes som att det intever riktigt tillräckligt. Jag ville nog säga hejdå lite längre till min lilla bebis. Men men, han har det nog bra hos Katarina :-)


Ilhan o Pelle

Idag kommer Kajsa och kollar på Ilhan och Pellegrino. Hon hade först anmält intresse för Ilhan och Casal, men han fick ju gå till Katarina så klart.

Vi håller tummarna! Men vem kan motstå dem? ;-)

Casal flyttar till Katarina

Stackars Katarina! Hon har verkligen inte haft tur med katter! Hon har haft en katt hemma, som fortfarande bor där, som nu ska bli kompis med Casal. Men den kattunge hon tidigare fick från katthemmet dog av en sjukdom, så att det var just Juntti (om man får säga så) var ju otur i oturen.
   Katarina har ändå vart stark och inte trott på att det är ödet att hon inte ska ha en till katt, utan ska nu få hem Casal till helgen.

Juntti :,(

Det som inte får hända hände. ALLT som inte får hända hände. Jag ska berätta från början...

I måndags (den 11e augusti 2008) var Katarina#1 hemma hos oss för sin tredje och sista titt på sin misse Juntti, som hon bokade efter första besöket. Allt gick bra, och även fast hon gillade Casal mycket också så kände hon sig nöjd med valet av sin lite lugnare unge.
   Jag och min pojkvän Jari ligger i soffan och kollar film. Klockan är närmare 21. Då ringder/knackar det på dörren. Jag öppnar och där står en förvirrad granne och undrar om det är jag som har en röd-vit kattunge? Jag säger ja och kollar mig runt. Jag förstår ju genast att han inte är i lägenheten och inser snabbt att det är Co-Co som saknas. Samtidigt som hon berättar att hon sett honom komma flygandes från mitt fönster förstår jag det, och får panik! Samtidigt som det gäller att handla fort ska man i denna panik försöka handla lugnt och förståndigt. Det gör jag inte! Jag får bilden av en mosad kisse och börjar gråta. Jag ber Jari gå och hämta/kolla på honom medans jag får med mig det nödvändiga. Grannen säger att han fortfarande lever, att han inte ser läskig ut (förutom att det blöder ur hans mun). Men jag vägrar följa med. I min förvirring åker jag ju ner med hissen efter dom. Men väl nere, utan något sällskap inser jag att hon sa "där uppe". De hade åkt till en våning ovanför mig för att leta efter ägaren. Jag åker upp till 7an. Där hittar jag en skara människor, men jag tar bara med mig Jari och buren med Juntti i hissen för att bege mig till Södra Djursjukhuset.
   Påvägen dit ringer jag för att föranmäla oss, men de stänger om några minuter och hänvisar mig att åka till Bagarmossen. Där det en gång startade. Vi åker dit.
   Han piper till en gång och försöker röra på sig, men annars ligger han helt stilla. Jag försöker se om han andas, men det är svårt genom buren i bilen. Jari berättar att han pep till när han la in honom i buren, men att han annars var still. Han tyckte det såg ut som att i alla fall ena hans framtass var bruten, men att det är i stort sätt självklart att han brytit mycket mer än så efter ett sånt fall.
   Vi kommer in direkt när vi väl är framme i Bagarmossen. Men jag tror det värsta. Jag öppnar buren och konstaterar att han inte hade klarat det hela vägen. Sköterskan där vill ändå kolla, och visst är det så. Plutten  orkade såklart inte. Jag ver förvånad att han lyckades överleva fallet, det kanske hade vart bättre för han om han hade deckat på stört.

Vi hoppas verkligen att han inte kände allt för mycket smärta, och att han är på ett bättre ställe nu!

Vila i Fred lilla gubben! Alla vi saknar dig hemma!!!

icke

Katarina#2 skulle först ha Casal, men hon ångrade sig. Hon var och hälsade på en gång, vilket gick bra och hon verkade gilla katterna, men det blev inte så denna gång. Hon har hittat en annan katt (inte från katthemmet).

en till anmälning och Katarina

Nu har en till Katarina anmält intresse. Det är Casal hon har ögonen för. Också hon kommer imorgon för att kika på dem :-)

Pssssst!
Glöm inte att kika in på katthemmets hemsida för de senaste uppdateringarna om allt som händer med de herrelösa katterna i Stockholm.

BOKAD! :D

Det gick jättebra igår, får man väll säga. Katarina kom på kvällskvisten och hälsade på. Vi småpratade lite om katter mest såklart. Hon frågade och jag berättade om kattungarna, men även mamma Corale. Hon var lite sugen på henne eftersom hon är så himla mysig, men valet hamnade till slut mellan Casal och Juntti. Jag tror det var en avgörande detalj: hon frågade vem som är lugnast av dem, och jag svarade Juntti, så det blev Juntti!


första spekulant!

Nu har Casal och Juntti fått en spekulant. Hon heter Katarina och är intresserad av att få en av missarna med sig hem till sin andra katt som har förlorat sin vän. Katarina har, från den info jag fått, redan fått en katt från katthemmet, så det kommer någ bli ett tryggt och bra hem, med en ny kompis! Hon kommer imorgon för att kolla på dem, och eventuellt boka en katt.

Vi håller tummarna! :-)

Zäta har fått åka till hem nr2

Nu har äntligen Zäta fått åka hem (igen) till ett nytt hem. Han var ju hemma förut, men kom tillbaka till katthemmet. Vi hoppas på att det går bättre denna gång, och att han och Matte kommer trivas! Och att det nya hemmet trivs med dom!

Lycka till <3

ANMÄL INTRESSE!


Nu liggar alla katter äntligen uppe på hemsidan! Du hittar dem här. Anmäl intresse genom att skicka ett mejl till [email protected] då vidarebefodrar dem det till mig så kontaktar jag dig och vi kommer överens om när du kan komma för att kolla på katterna. Vid första besöket får man boka en (eller fler!) katt. Sen får du komma två gånger till innan du kan ta hem katten (katterna!). De säljs till ett pris runt 500 kr.

Självklart önskar alla att katten har en kompis, antingen om du redan har en katt, eller om du kanske vill ha ett par syskon?

Nu hoppas vi på att någon anmäler intresse, så att Casal, Juntti, Corale, Ilhan och Pelle får åka hem! :-) Och inte får vi glömma Ca'Bianca och Lanzerac som fortfarande är på katthemmet/akuthem.

None

RSS 2.0